•  +389 (02) 2462-962
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

РРЕШЕНИЈА

NCTSMK - електронски транзит систем

Царинскиот транзит се користи за поместување на стока помеѓу две точки во една или повеќе царински области. Овозможува привремено одложување на плаќањата на царинските давачки и даноци, кои настануваат при увоз и овозможува извршување на царински постапки на одредиштето на стоката, наместо веднаш по нејзиниот влез во Царинската унија.

Системот NCTSMK е дизајниран за изработка и размена на електронски транзитни документи.Системот овозможува гледање, внесување и контрола на NCTS пораки преку интернет, како и електронска размена на пораки помеѓу корисниците и NCTSMK системот и царинскиот информациски систем - електронско поднесување

Повеќе

БЕЗБЕДНА РАЗМЕНА НА ЕЛЕКТРОНСКИ ДОКУМЕНТИ

 ePазмена - е платформа и мрежа, која овозможува извршување на процеси и формално поврзување на партнери, организации како и јавни управи.

Овозможува и поддршка за употреба на напредни функции за компјутерска размена на податоци и документи (full EDI или RIP). Мрежата и сервисите за размена ZZInet овозможуваат:

  • поддршка на процесот за размена (размена на еФактури и eНарачки во трговијата и производство, синхронизација на каталози со артикли B2G, …
  • поддршка на различни протоколи за размена (SMTP, x.400, FTPs, AS2, SOAP, MQ, …), формална размена, менување на форматот и штедливост при размената. Стандардни и сопствени видови на документи (EANcom, eSLOG, BMS,CEN, Odette, ASCI, XML, …),
  • поддршка на паметни конверзии на документи и прилагодување со стандардот на партнерите.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЕЛЕКТРОНСКО САНДАЧЕ

е одговор на прашањето како без трошоци и на едноставен и безбеден начин безхартиено да се превземаат документите од партнерите.

Бесплатно електронско сандаче за правно усогласен прием на формални документи со поддршка за складирање на разменети електронски документи.

  • Пријателски WEB интерфејс.
  • Потврдување за примени документи (безбедна фиока).
  • Известување за примени документи во сандачето (mail, WEB).
  • Следење и увид во примените документи (фактури, нарачки*, испораки*, договори*).
  • Преземање на добиените документи во други апликации и околини (Panteon - Datalab,…).
  • Преземање на документи од домашни и странски мрежи (ZZInet, Бaнкарска мрежа…).

ЕЧУВАЊЕ - ЕЛЕКТРОНСКО ЧУВАЊЕ НА ДОКУМЕНТИ

Документите, кои се разменуваат електронски ги зачувуваме исто така електронски. Зачуваните документи можеме да ги користиме, да додаваме верзии и да ги променуваме нивните описи и статуси.


ЕЧУВАЊЕ е акредитиран, безбеден, отворен и стандардизиран сервис за долгорочно чување и управување со документите на компаниите.

REŠENJA

Friend, all contents comes from module manager.... You will find banner text from position name (position1) , What We Do position name (content) 

Note : Make sure click ( toggle editor ) before edit article or module content .

Bizbox во регионот

Македонија
Србија
Црна Гора
Словенија

ПРАШАЊА И ПОДДРШКА

За прашања контактирајте не на:
T: + +389 (02) 2462-962
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

За поддршка за користење на bizBox контактирајте не на:
T: +389 (02) 2462-962
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Powered by ZZI