•  +389 (02) 2462-962
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

УСЛУГИ

РАБОТНИ ПРЕДИЗВИЦИ

Зошто некои компании ги надминуваат секојдневните работни предизвици со леснотија? Како тие успеваат да ги прават работите побрзо, поефикасно и со поголемо задоволство? Што не одвојува нас од успехот?

Теоријата ни кажува да ги оптимизираме нашите функции, намалиме трошоците, да ја зголемиме контролата, да го подобриме задоволството на нашите корисници и успехот е загарантиран. Тогаш зошто сеуште употребувате класичен, рачен начин за испраќање на документи, пошти и хартиени архиви? Дали развојот или набавувањето на дополнителни апликации скап, дали сте запознаени со сите можности, дали и законите се исто комплексни?

ВРЕМЕ Е ЗА АКЦИЈА!

Преземете го следниот чекор како би станале дел од конкуренцијата. Со ZZI решенијата ви овозможуваме да направите непосредна транзиција кон безхартиено електронско работење внатрешно и со сите партнери. Безхартиеното електронско работење ви нуди флексибилност и подобри перформанси. Во споредба со хартиената документација, трошоците можат да се намалат до 90 % зависно од степенот на проширување на електронското работење.

  • Автоматизација на задачи: Обработка на документи и печатење, исполнување, франкирање, испраќање, регистрирање во ЕРП системи – степенот на овие задачи може драстично да се намали или елиминира целосно.
  • Намалено чекање на одговор: Електронски документи се разменуваат моментално. Процесот на автоматизација овозможува речиси моментално фаќање на податоците во ЕРП системите и истовремена валидација на податоци, количина, цена, итн...
  • Точност на информации: Размена на информации се врши по правила познати за испраќачот исто така и за примачот. Ова овозможува точност при интерпретацијата неврзано со државата или активноста на компанијата. Можни типични грешки автоматски се елиминираат при внесувањето на податоци и спречуваат неточна интерпретација при телефонска нарачка, нечитки факс пораки, губење на податоци, ...
  • Намалување на трошоци: Автоматизација на задачи, намалено време на одговор, елиминација на грешки и безхартиено работење придонесуваат до ефикасно и драстично намалување на трошоците.
  • Контрола и безбедност: Електронските документи овозможуваат контрола над податоците и воведување на дополнителни пораки и статуси, како што се извештаи за достава, статуси за плаќање, итн. Користење на мрежата со додадени вредности овозможува целосна контрола врз процесот на пренос, статусот на документите, итн.

НАПРЕДНА ПЛАТФОРМА ЗА ЕЛЕКТРОНСКА ТРГОВИЈА

Постојат предуслови за успешно преминување кон безхартиено работење. BizBox е платформа која овозможува сигурно носење на одлуки, дистрибуција и чување на документации и пораки.

Стандардизиран јазик на комуникација:

Без оглед на типот или структурата на документот на корисникот, со напредни конверзии овозможуваме стандардизирана комуникација со останатите партнери и системи во размената (EDIFACT, XML, eSlog итн…).

Програмска опрема:

На корисникот му обезбедуваме алатки и интерфејси за поврзување, припрема и примање на пораки.

Комуникациска мрежа:

Обезбедуваме напредна мрежа со додатна вредност (VAN), која се темели на најмодерните технологии и опреми, како и за напредно управување и надзор на корисниците што овозможува безбедна и сигурна размена на електронски пораки како и следење на пораките внатре во мрежата.

Систем за долгорочно складирање на документи

Со напредниот систем за електронско складирање на документите се грижиме за двојна усогласеност на складирањето како и за управување со животниот циклус на документите (временски печати).

Напредни функции на ZZI мрежата овозможуваат поддршка за различни работни процеси. Нашите решенија се замислени за мали како и за големи компании. Поради отвореност и флексибилноста на платформата можеме да ги имплементираме вашите барање брзо, особено во областа на:

  • трговија и логистика, со поддршка на процесите за набавка,
  • производство, во процесот на набавка и управување со инвентарот,
  • Е-држави, во полето на работење со царина и извештаи за сектор за статистика.

SERVISI

Friend, all contents comes from module manager.... You will find banner text from position name (position1) , What We Do position name (middle1) , Our History (middle2) , teams memners position name (team)

Note : Make sure click ( toggle editor ) before edit article or module content .

БЕЗБЕДНА ЕЛЕКТРОНСКА МРЕЖА ЗА РАЗМЕНА

Како провајдер на технолошки решенија за размена на податоци вам ви овозможуваме моќна комуникациска инфраструктура (VAN), која се темели на најмодерните IT опреми со напредно управување и надзор на системот.

Апликациите за поддршка кои ги имаме развиено со цел да се олесни начинот на креирање, конверзија и посредување, овозможуваат интеграција на различни стандарди на пораки. Нашата инфраструктура за комуникација овозможува безбедно и сигурно доставување на пораките, следење, а во исто време и целосен надзор над трансакциите.

Отвореноста на мрежата и поддршката на различни протоколи за поврзување овозможува размена со сите партнери, банки и државни институции како и други мрежи.

Додатна вредност дава електронското складирање, кое заради мултифункционалноста, е многу повеќе од само складирање на документи. Овозможува безбедно и едноставно безхартиено складирање на документи, кои се достапни во секое време и насекаде со само еден клик. Во исто време целосно го елиминира тешко прегледното и скапо хартиено архивирање, па воедно претставува пријателско решение за животната околина. Со едноставна интеграција на интернет функцијата eHrambа, постоечките информациски системи во фирмата добиваат потполно нова употреблива вредност.

Bizbox во регионот

Македонија
Србија
Црна Гора
Словенија

ПРАШАЊА И ПОДДРШКА

За прашања контактирајте не на:
T: + +389 (02) 2462-962
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

За поддршка за користење на bizBox контактирајте не на:
T: +389 (02) 2462-962
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Powered by ZZI