•  +389 (02) 2462-962
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

НОВОСТИ

Професионалната услуга електронска архива е повеќе од само архива

Мултифункционалноста на напредно архивирање на електронски документи е повеќе од само архивирање на документи. Ова решение овозможува сигурно и лесно архивирање на документи достапно со еден клик во било која ситуација. Го решава проблемот на нетранспарентните и скапи класични начини за архивирање. Постоечкиот информационен систем во компанијата ќе добие целосно нова вредност со лесна интеграција на веб функцијата електронска Архива.

СЕМИНАРИ ЗА НОВИОТ КОМПЈУТЕРИЗИРАН ТРАНЗИТЕН СИСТЕМ (НКТС)

Царинската управа на Република Македонија информира дека од 01.03.2014 година, на национално ниво, го воспоставува Новиот компјутеризиран транзитен систем (НКТС) како алатка за управување и контрола на транзитните операции. Оваа фаза е подготовка за пристапување кон Конвенцијата за заеднички транзит.

PANTHEON во облак

Во Колосеј, на 26. ноември 2013 фирмите Datalab и Телеком Словенија го претставија најновиот и најнапредниот сервис за е-сметководсвто, PANTHEON во облак.

СУДСКА СТАТИСТИКА – SOSTAT

ZZI д.о.о. ја има развиено SOSTAT апликацијата за интерактивен приказ на податоци за обемот на работата на словенечкото судство.

ZZI доби еНаграда на ДСИ 2014

ZZI доби еНаграда на ДСИ (Денови на Словенечката Информатика) 2014 за соработка на ITS NAPA Multiport Gateway Прокетот

На 21та ДСИ (Денови на Словенечката Информатика) Словенечкото Друштво ИНФОРМАТИКА (СДИ) ја награди компанијата ZZI со еНаграда за проектот за поврзување на Северните Јадрански Пристаништа - Northern Adriatic Ports (NAPA) Северните Јадрански Пристаништа се исто така поврзани и со електронска размена. Финансирана од Европската Унија ZZI спроведе меѓународен пилот проект за поврзување на пристаништата во северната јадранска регија. Преку електронска размена на податоци (ЕРП) ги поврзавме пристаништата во Равена, Венеција, Трст и Копер. Пристаништето во Ријека учествуваше како набљудувач.ITS NAPA Multiport Gateway Project е проценет на 1,4 милиони евра. Кофинансиран е со 50% од страна на Европскиот TEN-T програм.

ОФИЦИЈАЛЕН ПОЧЕТОК НА НАЦИОНАЛНАТА ПРИМЕНА НА НОВИОТ КОМПЈУТЕРИЗИРАН ТРАНЗИТЕН СИСТЕМ

1-ви март 2014 година, официјално започнува во употреба Новиот компјутеризиран транзитен систем (НКТС) на национално ниво.

BIZBOX ПАРТНЕРИ

Bizbox во регионот

Македонија
Србија
Црна Гора
Словенија

ПРАШАЊА И ПОДДРШКА

За прашања контактирајте не на:
T: + +389 (02) 2462-962
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

За поддршка за користење на bizBox контактирајте не на:
T: +389 (02) 2462-962
E: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Powered by ZZI