bizBox povezan z bančnim omrežjem

10. feb. 2022

Novice thumbnail 5

S 15.1.2018 je omrežje bizBox ponudnika ZZI d.o.o. postalo del BANKART sistema E-račun za izmenjavo eRačunov in tako postal prvi nebančni udeleženec eRačunov v BANKART sistemu. Sistem E-račun omogoča, da vključene banke in nebančni udeleženci svojim komitentom prek lastnih rešitev (npr. elektronskih bank) omogočijo pošiljanje in prejemanje računov v elektronski obliki. Izmenjava eRačunov poteka preko centralnega posrednika - procesorja, vlogo katerega opravlja Bankart.

Kaj to pomeni v praksi?
Uporabniki bizBox storitev ste že do sedaj prejemali in pošiljali eRačune uporabnikom bančnih kanalov, vendar je bil ta proces v določenih primerih precej zapleten, saj ali je bil potreben vnos prejemnika na strani bizBox ali pa je moral pošiljatelj eRačuna iz bank prilagajati ovojnico, da je eRačun prišel do vašega bizBox eNabiralnika.

bizBox uporabnik kot PREJEMNIK eRačuna
ZZI d.o.o. je sedaj pridobil svojo BIC kodo (BIZBSI2DICL), s čimer smo omogočili, da se boste lahko na prejem eRačunov vaših dobaviteljev, ki elektronsko pošiljajo preko bančnih kanalov, naročili direktno preko novega prenovljenega portala bizBox (februar 2018). Že sedaj lahko vašim dobaviteljem sporočite BIC kodo za prejem eRačuna iz bančnega sistema.

ZZI/ bizBox BIC koda je: BIZBSI2DICL

bizBox uporabnik kot IZDAJATELJ eRačuna
Predvidoma v mesecu aprilu 2018 pa bo dokončan še sistem prijave v spletnih bankah bančnih udeleženk sistema BANKART na vse bizBox izdajatelje. Kar pomeni, da se bodo lahko vaši kupci prijavili na prejemanje vaših eRačunov preko ePrijav v eBankah, to pa bo precej olajšalo pošiljanje eRačunov tako pravnim kot fizičnim osebam.

S časoma bomo tako ukinili obstoječo pot, po kateri prejemate eRačune iz bančnega omrežja, torej pot po kateri mora pošiljatelj računa iz bank v bizBox pod prejemnika vpisovati ZZI d.o.o. skupaj z BIC in IBAN podjetja ZZI.

Za vse bizBox uporabnike smo pripravili obrazce s katerimi nagovorite svoje partnerje o načinu poslovanja z eRačuni.

Obrazec za kupce in obrazec za dobavitelje prilagodite s svojimi podatki in posredujete svojim partnerjem.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali potrebujete pomoč smo za vas na voljo v oddelku Podpore - 01/530 33 21 ali na elektronskem naslovu podpora@bizbox.eu.

Povezava mojeRačun HR

Povezava mojeRačun RS

Deli na