Predavanje na Katedri za e-poslovanje: Uvajanje in varnost e-poslovanja (doc. dr. Rok Bojanc, ZZI)

15. maj 2023

4d114a ee7f68e148cf48108be9bb3cf5e87813mv2

V ponedeljek 8. maja je na Katedri za e-poslovanje gostoval dr. Rok Bojanc. Študentom je predstavil tematiko Uvajanje in varnost ePoslovanja.

dr. Bojanc je predstavil številne prednosti uporabe elektronskega načina poslovanja, ki vključujejo avtomatizacijo postopkov pri procesu prodaje in nabave ter bolj učinkovito komunikacijo med kupcem in dobaviteljem. Elektronsko poslovanje lahko zmanjša čas in stroške poslovnih procesov, saj omogoča hitrejši pretok informacij in zmanjšuje možnost napak pri ročnem vnašanju podatkov.

Poleg tega so bili študentje seznanjeni z različnimi komunikacijskimi protokoli in modeli za izmenjavo elektronskih dokumentov, ki so pomembni za zagotavljanje varne in zanesljive izmenjave podatkov med poslovnimi partnerji. To vključuje standardne protokole, kot je EDI (Electronic Data Interchange), ter novejše tehnologije, kot je spletna storitev za izmenjavo dokumentov (Web Services).

Študenti so se tudi naučili, kako se lahko elektronska hramba dokumentov vključi v druge programske rešitve in omrežja, na primer v upravljanje z dokumenti, upravljanje z zalogami in upravljanje s strankami. Elektronska hramba dokumentov omogoča enostavno iskanje, shranjevanje in deljenje dokumentov, kar lahko bistveno izboljša učinkovitost poslovanja in zmanjša tveganje izgube dokumentov.

Z veseljem smo študentom predali znanje o ePoslovanju . Znanje o ePoslovanju je v današnjem času izjemno pomembno, saj se uporaba elektronskih načinov poslovanja le še povečuje. Upajmo, da bodo študenti to znanje uspešno uporabili pri svojem prihodnjem delu in tako prispevali k uspešnemu delovanju podjetij.

Deli na